Ebba och körsbärspaj

Tjenare bloggen! ^^
Idag har jag varit med Ebba ♥ och vi har kollat på film i princip hela dagen... xP
Men vad ska man annars göra när det är så tråkigt väder... Jag menar man vet ju inte riktigt om man vill va ute eller inne... Varmt men molnigt... Blööööh....

Igår gjorde jag körsbärspaj i alla fall! :D
Möms! ;P




Pajdeg

5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
200 g smör
0,5 dl vatten

Fyllning

1 burk körsbär, 680 g
2,5 dl strösocker
4 msk maizena majsstärkelse
1 krm bittermandelolja
2 tsk pressad citron
30 g smör

Tillagning

1. Finfördela smöret i mjölet och sockret i matberedare eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör eller arbeta snabbt ihop en deg.
2. Tryck ut degen ca 2/3 av degen i en form med löstagbar kant, 24-26 cm i diameter. Ställ kallt. Kavla mellan plastfolie ut resten av degen till ett lock. Lägg det kallt.
3. Sätt ugnen på 225°.
4. Häll lagen från körsbären, ca 3 dl, i en kastrull. Tillsätt socker och majsstärkelse. Låt koka ihop till en klar och tjock kräm under omrörning. Ta kastrullen från värmen och tillsätt bittermandel, citronsaft, smör och körsbären. Låt svalna.
5. Gör hål i pajdegslocket med en äppelurkärnare. Spara de små rundlarna till dekoration.
6. Häll fyllningen i pajskalet. Lägg på locket och jämna till vid kanten. Lägg på de små rundlarna.
7. Grädda på nedersta falsen i ugnen 10 min, sänk temperaturen till 175° och grädda ytterligare 40 min. Flytta upp pajen de sista 5 minuterna om den verkar alltför blek.
http://www.alltommat.se/recept/Korsbarspaj-1499


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0